Antagonist

 • tirsdag. jun 18th, 2013
 • Posted by
 • 3 responses so far

Jakter på sommerfølelsen

Og sommerfølelse fikk jeg når jeg bestemte meg for å bake cupcakes med vanilje og jordbær. Jordbær er sommer for meg, og jeg kan spise mye jordbær. Aller helst spiser jeg norske jordbær, og lite kan slå selvplukkede norske jordbær med vaniljeis. Litt vanskelig å få tak i norske jordbær nå, men jordbæra de har på Kiwi for øyeblikket er heller ikke så dårlige på smak. Men tilbake til cupcake med vanilje og jordbær smak.
 
Her kommer min oppskrift på vanilje cupcakes, og disse blir kjempe luftige og  veldig gode synes jeg! Tror ikke denne oppskriften har skuffet meg en eneste gang. I utgangspunktet er det vel en variasjon av www.villaperlesukker.no sin oppskrift på vanilje cupcakes. Hos henne henter jeg mye inspirasjon, og jeg synes det er gøy å teste ut oppskriftene hennes.
 
Du trenger:
 • 2 dl sukker
 • 120 g smør
 • 4 dl hvetemel
 • 3 egg
 • 1 dl melk
 • 1 dl vaniljesaus ( Jeg brukte en ferdig variant fra Piano).
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver
 • 6 jordbær ( Kan sløyfes, om du bare vil ha luftige vaniljecupcakes).

Jeg starter alltid med å sette frem alt jeg trenger, og aller helst måler jeg opp hver enkelt ingrediens også. Synes jeg får mye bedre oversikt da, og kan bare kose meg med å lage cupcakes røre. Husk at eggene bør være romtempererte for best mulig resultat:)

Kutt opp jordbær i små biter, disse skal blandes i den ferdige vanilje cupcake røren helt til slutt. Igjen, romstemperert er bra:) Eller gjør som på bildet, del jordbærene i to deler.

Jordbær_vaniljecupcake_bilde_1

Bland sammen smør og sukker slik at det blir luftig, tilsett deretter et og et egg. Pass på at du ikke kjører dette så alt for lenge, tro det eller ei, men cupcakes røre kan faktisk bli for luftig.

Bland sammen det tørre, og hent fram sikten din. Sikt det tørre i det våte mens maskinen står stille, jeg er ikke noen fan av mel over hele kjøkknet, men om du vil teste er det mulig at du får til å la maskinen gå mens du heller i det tørre. Jeg klarer det nemlig ikke uten å bli hvit i ansiktet:)

Tilsett melk og vaniljesaus, det gjør ikke noe om du har blandet dette i forkant. Men ta litt og litt, ikke alt på en gang:)

Nå bør du ha en fin og smidig røre, ta jordbærene og vend de inn med en slikkepott. ( Har du delt jordbærene i fto, venter du med å stikke de ned i røren til den er fordelt i cupcakesformene).Nå er det bare å helle røre i cupcakesformene, gjerne ca 3/4 fulle, og aller helst bør cupcakesformene stå i brett. Har du ikke det bruker du doble former, da slipper røren renne utover. Målet er jo høye luftige vanilje cupcakes med deilige jordbærbiter!

jordbær_vaniljecupcake_2

Stekes på 170 grader i 15-20 minutter.

Smaken av sommer!

Vaniljecupcake_jordbær_sommerfølelse_blogg

På disse synes jeg det er utrolig godt med pisket krem, gjerne tilsatt litt lime og vanilje:)

Fikk du sommerfølelse? Håper det? For her jeg bor regner vi snart bort..

Hilsen fra Lena

3 Responses

  Mmmm….disse så skikkelig herlig ut, jeg elsker jordbær så disse må prøves ut :)

   Hei Linn.
   Jeg synes i alle fall de er super gode, og akkurat det som trengs når regnet høljer ned mens man drømmer om sommer. :)

  Hej ville have skrevet til dig i ge5r, men se5 glemt jeg det :( er ved at blive lidt jlrusteesset.Men nu er der en adventspakke pe5 vej til dig 😀 sende den til dig i ge5r se5 det kan ve6re den allerede er i posten i dag 😉

Legg igjen en kommentar