Antagonist

  • torsdag. jun 13th, 2013
  • Posted by
  • no responses so far

Kakepyntekurs med Bjørn Ali fra "Hele Norge baker"

I dag har jeg gjort noe veldig gøy, jeg har vært på kakepyntekurs med «Hele Norge baker» deltager Bjørn Ali. Kurset var på Nordby shoppingsenter i Sverige, og vi satt i inngangspartiet (!) til Panduro butikken der. Ikke helt i komfortsonen min da, men det gikk så fint så. 8 heldige damer fikk være med på 3,5 timer med artig og lærerikt kurs fra Bjørn Ali. Venninna mi Malin sa det var greit at hun ble avbildet i bloggen, så her er hun og Bjørn Ali:)
Kurs_bilde1_bjørnali
Og for en dyktig læremester Bjørn Ali er, han delte villig med seg av sin «kakepynte» kunnskap og skrøt masse av oss kursdeltagere. Og det er jo alltid hyggelig når du selv føler at det kanskje ikke blir helt som planlagt, og at ting er litt vanskelig.. Vi fikk tips om både kremer til kakefyll, teknikker og utstyr som kunne være lurt å ha. Og selvsagt fortalte han hvor vi kunne få tak i det også. Veldig mye fine kakepynte ting, sukkerpasta, strøssel, nødvendig utstyr og marsipan på Panduro dere. Jeg kunne vel gått totalt amokk der i dag, men det ble kun innkjøp av litt marsipan til øve prosjekt «roser». Så i neste uke er det vel kun det jeg kommer til å gjøre, øve til perfeksjon på å lage roser i både sukkerpasta og marsipan. Si i fra om du trenger pynt til en kake, for jeg har ingen planer om å bake kake til uka;)
Kurs_bjørnali_pyntebord
Bjørn Ali begynte med å vise oss hvordan vi kunne lage søte sommerfugler med perler på, dette er jo ikke helt ukjent for meg, siden jeg bruker det til å pynte cakepopsen jeg lager. Men alle fikk laget en 2-3 stykker hver, selvsagt i fargene rosa eller hvitt. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at dagen i dag skulle være rosa, og det ble den.  
Kurs_bjørn
Neste «kakepynte» teknikk vi ble vist var sløyfer. Jeg er vel generelt ikke den største fan av sløyfer, og det kom tydelig frem i resultatet også. Men øvelse gjør mester, og jeg lover å øve for å si det slik.. Teknikken i seg selv var ikke vanskelig å forstå, men det mangler ennå litt på utførelsen for min del. Men at sløyfer er dekorativt som kakepynt, det synes jeg. Passer jo både til de minste, de midt i mellom og de eldste. Og en annen ting jeg lærte er at spiselig lim, det må man ha.. Og helst en god del:)
 
Roser er utrolig lekkert som kakepynt på de aller fleste kaker synes jeg, og for de som følger Bursdagsbordet på Instagram er det ingen hemlighet at jeg har gjort både et og to forsøk på å lage roser i både marsipan og sukkerpasta. Har ikke vært helt fornøyd med mitt resultat nei. Heldigvis, og takk for det, viste Bjørn Ali oss en super måte å lage de fantastiske roser på! Jipp, hurra og halleluja! 
 
Vi begynte med å sette en dråpeformet sukkerpasta på en liten trepinne. Aller best er det om du har gjort det noen timer på forhånd, og du kan med fordel bruke marsipan også, siden det er litt hardere enn sukkerpasta. Ikke tenk så alt for mye på hvordan den dråpen ser ut, den skal senere dekkes av roseblader. Også trenger man en mal, og her er det vel jeg har bommet før.. For jeg har rullet ut en og en kule til roseblader, jobbet med et og et blad.. Men i dag har jeg lært at det er tungvint og helt unødvendig! I korte trekk er teknikken slik- kjevl ut sukkerpasta, trykk ut med mal, trykk kantene smale i en plastlomme, legg  sukkerpastaen på liten myk matte, stikk pinnen med den dråpeformede sukkerpasta/ marsipanen gjennom, og start deretter å feste bladene til dråpeformen. Husk lim, og ikke klem for mye;) Men, dette er Bjør Ali mye flinkere til å forklare enn meg. Og han holder flere kurs, og kommer til og med hjem til deg og venninnene dine om dere vil ha et kurs som vi hadde i dag. Jeg håper at flere av mine venninner kunne tenke seg å være med på et modeleringskurs med Bjørn Ali, det hadde vært så lærerikt og helt sikkert gøy!
Kurs_Malin_rose
Til slutt fikk vi se hvordan Bjørn Ali trekte og pyntet en hjerteformet kake, han vise flotte og effektfulle teknikker. Jeg fikk til og med hjelpe til litt:)
Pyntekurs_BjørnAli_Lena_hjelpetil
Bare se da dere, er det ikke flott! Kjempe herlig kake, som smakte godt, laget med enkle grep og teknikker! Kan jo ikke bli bedre spør du meg!
kurs_kake
 Jeg har hatt en kjempe hyggelig dag med masse inspirasjon og «kakepynte» lærdom.
 Lar rosen jeg laget i dag få avslutte! Og ja, jeg er kjempe fornøyd med resultatet!
Kurs_rose_lena
Fortsatt god helg!
 
Lena
 
PS: Beklager litt dårlig kvalitet på bildene, men løp fra speilreflekskameraet hjemme. Men det synes i alle fall hvor gøy vi hadde det:)
 
 
 
 

Legg igjen en kommentar